12. märtsil: Koduleiva küpsetamise koolitus

12. märtsil: Koduleiva küpsetamise koolitus
Õpime koos kuidas kodustes tingimuses leiba küpsetada, jagame nippe ja soovitusi.



     Leivakoolituse käigus teeme läbi kõike erinevad leivateo etapid (juuretisega taigna kääritamine, taignategu, kerkimine, küpsetamine).



     Peale koolitust saavad kõik soovijad endale kodus k...üpsetamiseks juuretisepoja kaasa.



     Koolitusel selgitatakse põhjalikult kogu leivateo protsessi, jagatakse erinevaid töövõtteidnippe ja soovitusi.



     Koolitusel käsitletavad teemad:

kuidas ise juuretist teha?

kuidas juuretist säilitada?

kuidas ja kui kaua taigent hapendada?

kuidas leivataigent segada ja sõtkuda ning milline on õige paksusega leivataigen?

milliseid lisandeid võiks kasutada?

milliseid vorme kasutada ja kui palju taigent sinna panna?

kui kuum peaks olema ahi ja kui kaua leiba küpsetada?

kuidas leivaga käituda peale ahjust väljavõtmist, et ta kaua säiliks?

     Koolituse lõpuosas saavad kõik osalejad sooja leiba süüa ja erinevaid leivasorte võrrelda.





     Koolitaja: Signe Israel

     Leiba küpsetab aastast 2009, õppinud Eesti Leivaliidu poolt tunnustatud Parima Leivaküpsetaja Annely Maksani käe all.

     Signel on andragoogika (täiskasvanute koolitaja) III kutse.



     Osavõtutasu:

3 EUR Mähe Seltsi liige

5 EUR kõigile teistele



NB! Koolitus toimub Mähe asumis

     Kohtade arv on piiratud.



    Täpsem info ja registreerumine:

kadri@maheselts.ee



    Koolitused märtsis:

28. märts märgviltimine - sussid, müts või kannusoojendaja



    Koolituse läbiviimist korraldab MTÜ Mähe Selts.

    Rahastamist toetab EAS läbi kohaliku omaalgatuse programmi. 

Õpime koos kuidas kodustes tingimuses leiba küpsetada.

Koolitusel selgitatakse põhjalikult kogu leivateo protsessi, jagatakse erinevaid töövõtteid – nippe ja soovitusi.



   Koolitusel käsitletavad teemad:

• kuidas ise juuretist teha?

• kuidas juuretist säilitada?

• kuidas ja kui kaua taigent hapendada?

• kuidas leivataigent segada ja sõtkuda ning milline on õige paksusega leivataigen?

• milliseid lisandeid võiks kasutada?

• milliseid vorme kasutada ja kui palju taigent sinna panna?

• kui kuum peaks olema ahi ja kui kaua leiba küpsetada?

• kuidas leivaga käituda peale ahjust väljavõtmist, et ta kaua säiliks?

   Koolituse lõpuosas saavad kõik osalejad sooja leiba süüa ja erinevaid leivasorte võrrelda.


 
Peale koolitust saavad kõik soovijad endale kodus küpsetamiseks juuretisepoja kaasa. 


Koolitaja: Signe Israel

   Leiba küpsetab aastast 2009, õppinud Eesti Leivaliidu poolt tunnustatud Parima Leivaküpsetaja Annely Maksani käe all. Signel on andragoogika (täiskasvanute koolitaja) III kutse.



   Osavõtutasu:

3 EUR Mähe Seltsi liige

5 EUR kõigile teistele



NB! Koolitus toimub Mähe asumis

   Kohtade arv on piiratud.



   Täpsem info ja registreerumine:

kadri@maheselts.ee



   Koolitused märtsis:

28. märts märgviltimine - sussid, müts või kannusoojendaja



   Koolituse läbiviimist korraldab MTÜ Mähe Selts.

   Rahastamist toetab EAS läbi kohaliku omaalgatuse programmi.